Υλικά
4 αυγά
200 γραμ. καρύδια ψιλοκομμένα
250 γραμ. καστανή ζάχαρη
300 ml ελαιόλαδο
3,5 κούπες καρότο τριμμένο
4 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
1 μπέικιν
Κρέμα
50 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. τυρί κρέμα
1,5 Κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
60 γραμ. Άχνη ζάχαρη
50 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. τυρί κρέμα
1,5 Κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
60 γραμ. Άχνη ζάχαρη
Στο Εξτρα Τσόπερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο Μιντιουμ Μπωλ 4,5λ προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, την κανέλα, το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα διαλυμένη σε χυμό από ένα πορτοκάλι και τέλος τα καρύδια, ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να ομογενοποιηθούν, το ρίχνουμε στη φόρμα Χιονάνθρωπος και ψήνουμε 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κρέμα τυριού
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα και το απλώνουμε στο κέικ, με την Σπάτουλα Σιλικόνης πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδια τριμμένα.
Κοντογιώργη Φωτεινή