Translate

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



Υλικά

8 Μπουτάκια κοτόπουλο
500 γρ. Ρύζι
2 Πορτοκάλια
1 Σκελίδα σκόρδο
50 γρ. Βούτυρο
1 κ.σ. Μέλι
4 κ.σ. Μουστάρδα
1 Μικρό τζίντζερ
1 Λεμόνι
Αλάτι

Εκτέλεση

Στο Νέο Ούλτρα Πλας 3,5λ τοποθετούμε τα μπουτάκια τα οποία έχουμε βουτυρώσει με το Νέο Πινέλο ΣιλικόνηςΣτύβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι στο Κιτ Κουζίνας προσθέτουμε και το μέλι τα ανακατεύουμε να δέσουν και τα προσθέτουμε μέσα.
Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το τζίντζερ στο Σπίντυ Τσόπερ και το προσθέτουμε μαζί με τη μουστάρδα και το σκόρδο. Χρησιμοποιώντας το Κιτ κουζίνας παίρνουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το βάζουμε και αυτό στο Ούλτρα Πλας.
 Ψήνουμε στους 200 C για μια ώρα. Βγάζουμε το καπάκι και τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε και προσθέτουμε το ρύζι στο ζωμό που έχει απομείνει στο Ούλτρα Πλας μαγειρεύουμε το ρύζι προσθέτουμε υγρά αν χρειαστεί.

Το Ούλτρα Πλας το χρησιμοποιούμε
μόνο στον φούρνο και επάνω στην σχάρα
στο κέντρο του φούρνου   

Κιτ κουζίνας



Σπίντυ Τσόπερ
   
Νέο Πινέλο Σιλικόνης.